Data Science Conference 4.0 je najveća konferencija o nauci o podacima u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Održaće se u Hotelu Hyatt Regency Belgrade 18. i 19. Septembra.  Ove godine očekuje se preko 1000 gostiju, a za dva konferencijska dana nastupiće 80 internacionalnih govornika sa svojim predavanjima i u diskusionim grupama. Paralelno sa predavanjima postojaće i UnConference i Expo sa partnerima izlagačima (TomTom, Comtrade, IBM, VIP i mnogi drugi) a pred konferenciju održaće se preko 130 sati tehničkih tutorijala namenjenih učesnicima.

Konferenciju će otvoriti Hadley Wikham (RStudio) a pored njega biće ugošćeni velika imena poput Dorothee Wiesmann (IBM Zurich), Saše Radovanović (Telenor) i mnoga druga koja možete pogledati u rasporedu na sajtu.

Na dane konferencije organizuju se i 3 radionice koje će pretežno pokriti teme za početnike u data science-u i time uvesti učesnike u praktične zadatke koji su ključni deo radionica. Imaćete priliku da analizirate kako da podstaknete lojalnost kupaca, da prepoznate emotivni sadržaj tweet-ova ili da napravite prediktivni model za kompaniju i vizualizujete realne podatke. Prethodne godine je čak 5 osoba dobilo ponudu za posao ili praksu zbog učešća upravo u ovim radionicama, pa ukoliko tražite posao u ovoj oblasti ne propustite priliku da saznate koje kvalitete kompanije zapravo traže.

Da biste učestvovali na radionici možete se prijaviti putem linka do 31. Avgusta. Ukoliko budete izabrani da učestvujete u željenoj radionici dobićete besplatnu kartu za ulazak na konferenciju.

Ovim putem takođe bismo želeli da pozovemo sve zainteresovane studente da pomognu u organizaciji konferencije. Poziv za volontere nalazi se na našem sajtu. Kao volonter imaćete priliku da vidite šta se nalazi iza kulisa jednog ovako velikog događaja kao i da naučite šta je sve potrebno za njegovu ralizaciju. Od ulaza i registracije učesnika, do usmeravanja predavača i pružanja pomoći zbunjenim učesnicima, naši volonterski timovi pokriće svaki aspekt konferencije. Kratke opise timova možete pronaći na sajtu, i naravno, možete se prijaviti za više timova pa ćemo vas mi raspodeliti.

Ukoliko imate pitanja, slobodno možete da se obratite na mail student@isn.rs .

Na kraju, ako biste samo želeli da posetite konferenciju kupovinom karte, studentski status omogućava vam popust od 80% i karte možete naći po ceni od 60e na  sajtu.