Lokalna BEST grupa Niš i Rotarakt klub Niš – Univerzitet

raspisuju

Konkurs za učesnike humanitarne akcije

“Humanitarni bazar – Mojih ruku rad”

“Humanitarni bazar – Mojih ruku rad“ je akcija humanitarnog karaktera koja će se održati 27. maja 2018. godine pored Dečijeg centra u parku Čair, u periodu od 11 do 17h. Učesnici će dobrovoljnim prilogom od prodaje pomoći prikupljanje sredstava za opremanje Škole za osnovno i srednje obrazovanje “14. oktobar” u Nišu.

Na samoj akciji predviđeno je da učesnici izlažu i prodaju stvari, ukrase, nakit, itd. koje sami izrađuju, odnosno da pružaju usluge i prezentuju veštine kojima vladaju. Organizatori će nakon završetka Konkursa obavestiti učesnike i obezbediti adekvatan prostor.

Celokupni prikupljeni prihod sa akcije biće iskorišćen za opremanje Škole za osnovno i srednje obrazovanje  “14. oktobar”.

Uslovi Konkursa:

  • Učesnik/ca starosti do 30 godina,
  • Učesnik/ca samostalno izrađuje stvari koje će prodavati na akciji, odnosno samostalno pruža usluge.

Organizatori će obezbediti adekvatan prostor za prodaju.

Svaka prijava treba da sadrži:

  • kratak opis zanimanja učesnika;
  • fotografiju samog rada (odnosno fotografije na kojima se može prepoznati čime se to učesnik/ca bavi, ukoliko je u pitanju veština ili pružanje usluga );
  • link do naloga na društvenim mrežama (ukoliko postoji).

Pozivamo sve one koji žele da kroz promociju svog znanja, veština i talenta pomognu onima kojima je pomoć potrebna i učine dobro za svoju zajednicu, da se prijave ovde.

Reč o organizatorima

Lokalna BEST grupa Niš deo je Udruženja studenata tehnike Evrope – ,,Board of European Students of Tehnology – BEST“ i predstavlja neprofitnu i apolitičnu studentsku organizaciju sačinjenu i vođenu isključivo od strane studenata. Kao najveća evropska organizacija ovakvog tipa, studentima pruža mnogobrojne mogućnosti počevši od neformalnog obrazovanja, preko stručnog usavršavanja do mogućnosti za putovanja širom Evrope. Ostvaruje svoje ciljeve preko brojnih projekata u saradnji sa univerzitetima i kompanijama kako iz grada tako i iz cele države. BEST Niš postoji 11 godina i trenutno broji oko 60 aktivnih i preko 100 počasnih članova.

 

 

Rotarakt klub Niš – Univerzitet osnovan je januara 2014. godine kao deo međunarodne Rotary zajednice. Osnovna vizija Kluba, koju su stariji članovi Rotarakta i Rotarija preneli na nas, jeste širok doprinos zajednici kroz humanitarni rad, edukaciju i sticanje novih prijateljstava. Kroz angažovanje u Klubu, našim članovima pruža se mogućnost za razvoj i napredak, kako u profesionalnom, tako i u ličnom pogledu. Neke od akcija koje smo, za kratko vreme postojanja, uspešno realizovali jesu „Đak đaku“, „Humanitarni teniski turnir“, „Knjigom u Disco“, a posebno smo ponosi na Projekat „Tri koraka urbane kulture“ kojim smo obezbedili kupovinu EKG aparata pedijatrijskoj službi niškog Doma zdravlja. Klub trenutno broji 14 aktivnih članova spremnih da svoju energiju ulože u lepšu budućnost svog grada.

Rok za prijavu: 10.05.2018.

Prijatelji događaja