EBEC  (European BEST Engineering Competition) – inženjersko takmičenje održaće se na Elektronskom fakultetu u okviru Dana inženjera, od 21. do 23. decembra​. Takmičenje daje jedinstvenu priliku studentima da prošire svoja znanja i oprobaju se u rešavanju praktičnih zadataka.

Cilj ovog događaja je da se kod studenata podstakne timski i takmičarski duh, kroz rešavanje problema u oblasti inženjerstva. Takođe, pruža im se mogućnost da, kroz radionice i takmičenja, upotpune svoje znanje.

Takmičari su studenti, a nadmetaće se u dve kategorije – Team Design i Case Study.

Case Study omogućava takmičarima da kroz pronalaženje i prezentaciju rešenja određenog tehničko-menadžerskog problema testiraju svoje znanje, veštine, originalnost i inovativnost. Team Design podrazumeva rešavanje nekog inženjerskog problema i konstruisanje naprave od obezbeđenih materijala, koja će moći da izvrši zadatu funkciju.

Pravo učešća imaju studenti svih fakulteta Univerziteta u Nišu. Sve što je potrebno je da svoje timove sastavljene od četiri člana prijave na naš sajt, a ako nemaju oformljen tim, moguća je i prijava pojedinačno. U tom sučaju, tim se sastavlja od pojedinačno prijavljenih takmičara. Rok za prijavu timova/takmičara je 14. decembar 2018. godine. Takmičari se mogu pojedinačno ili u timu prijaviti putem forme na sajtu: https://bestnis.rs/ebec/ebec-application-form/

Opisi zadataka, kao i prezentacija rešenja biće na engleskom jeziku. Pobednici ovog takmičenja osvojiće vredne nagrade, kao i plasman u dalju rundu takmičenja EBEC Balkan, ali i druge vredne nagrade.

Više informacija možete dobiti na našem sajtu, društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i slanjem mejla organizacionom timu za EBEC2019 Nis.

Sajt:
www.bestnis.rs/ebec/
Facebook : www.facebook.com/EBECnis/
Instagram: www.instagram.com/ebec_nis
E-mail: ebec2019nis_ct@googlegroups.com