BEST (Board of European Students of Technology) je neprofitna i apolitična studentska organizacija koju sačinjavaju i vode isključivo studenti. Organizaciju čine 90 lokalnih BEST grupa na isto toliko univerziteta, sa preko 3300 aktivnih članova u 31 zemlje širom Evrope. Svaka od ovih grupa ima svoj lokalni izvršni odbor i organizuje brojne lokalne i internacionalne BEST događaje (projekte).

90

Lokalne Grupe

31

Zemlje

3300

Volontera

BEST nastoji da pomogne studentima tehnoloških fakulteta Evrope da postanu više  internacionalno nastrojeni, postižući bolje razumevanje Evropskih kultura i razvijajući kapacitete za rad na međunarodnoj osnovi. Stoga stvaramo mogućnosti za studente da se sastaju i uče jedni od drugih putem naših akademskih i neakademskih događaja i obrazovnih simpozijuma. „Learning makes the master“, ali krajnji cilj je dobro radno mesto, stoga nudimo usluge poput međunarodnog centra za karijeru kako bismo proširili vidike za izbor na tržištu rada.

Naš prioritet je pružanje visokokvalitetnih usluga studentima širom Evrope. Tako uspevamo da približimo sve parnere u trouglu „student – kompanija – univerzitet“.

VIZIJA

EMPOWERED DIVERSITY

Poštovanje i razumevanje drugih kultura i društava kreira okruženje koje pruža podršku mladim ljudima da razviju svoje potencijale i deluju odgovorno. Naša vizija je idealni cilj kojem težimo.

MISIJA

DEVELOPING STUDENTS

BEST pomaže studentima da postanu internacionalno orijentisani, da bolje razumeju druge kulture i društva i da razvijaju sposobnosti za rad u kulturološki raznolikim okruženjima. Takođe, BEST studentima nudi pregršt prilika za lično usavršavanje i pomaže im da ostvare svoj pun potencijal.

BEST Spirit je inspiracija za sve naše akcije.

BEST Spirit struji kroz sve što radimo i njegove vrednosti pratimo našim aktivnostima.

Fleksibilnost

Želimo mogućnost da pravimo promene i sposobnost da se nosimo sa promenljivim uslovima.

Prijateljstvo

Gradimo dobre odnose u kojima ljudi pomažu, podržavaju i brinu jedni za druge.

Zabava

Uživamo u svemu što radimo.

Napredak

Težimo da konstantno poboljšavamo standarde u svemu što radimo.

Učenje

Stičemo veštine i razumevanje kroz iskustvo.

BEST nudi brojne mogućnosti studentima, a naši članovi imaju koristi od mnoštva aktivnosti gde mogu da ostvare svoje potencijale i poboljšaju sebe.

 

Podrška u karijeri

Umrežavanje je bitan koncept u bilo kojoj profesiji, a uz BEST možeš da stupiš u kontakt svojim budućim poslodavcima kroz rad u nekom od naših timova ili učestvujući u nekim od naših projekata. Mi omogućavamo direktan kontakt studenata i kompanija.

Lično usavršavanje uz BEST

BEST pruža priliku za sticanje organizacionih veština i liderskog iskustva. Kroz naše timove i projekte možeš da stekneš veštine i iskustvo u PR, HR, FR i IT sektorima. BEST je savršeno mesto za usavršavanje tvojih mekih veština poput upravljanja vremenom, liderstvo, izgradnja tima, rada u timu, upravljanja projektima, veština komunikacije i znanje engleskog jezika.

Putuj kroz Evropu

BEST ti omogućava da putuješ širom Evrope uz minimalne troškove. Bilo putem naših međunarodnih kurseva koji mogu doprineti vašem obrazovanju ili samo želiš da spakuješ ranac i da odeš negde drugde, samo treba da platiš kartu za put a mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo.

Saznaj više o BEST-u na: https://www.best.eu.org/