Microsoft razvojni centar Srbije (MDCS) osnovan je 2005. godine kao četvrti razvojni centar kompanije Microsoft na globalnom nivou. MDCS je specijaliziran za softverski inženjering i primenjenu matematiku i trenutno zapošljava 200 visoko kvalifikovanih inženjera.

MDCS je stvoren sa misijom da aktivno učestvuje u razvoju novih Microsoftovih tehnologija zapošljavanjem jedinstvenih lokalnih talenata iz Srbije i doprinoseći komponentama nekim od Microsoftovih premijera i najinovativnijih proizvoda. MDCS postaje široko prepoznat u Microsoftu kao centar izvrsnosti za sljedeće domene: računarske algebra motore, prepoznavanje uzoraka, klasifikacija objekata, računarska geometrija i jezgro baznih sistema. Zajednička tema koja objedinjuje sve napore unutar razvojnog centra je primena matematike.

Tim MDCS-a sastoji se od softverskih inženjera sa solidnim iskustvom u industriji i novim diplomcima sa zajedničkom osobinom – gladju za usavršavanjem. Tim takođe broji najveću koncentraciju prvaka na međunarodnim matematičkim i programskim takmičenjima kao što su Olimpijada, ACM i Imagine Cup.

Naši timovi su sastavljeni od ljudi koji razumeju i podržavaju jedni druge i rade u atmosferi gde svako od nas ima priliku da raste, kako profesionalno tako i lično.

Ako ste zaljubljenik u računarstvo, inženjerstvo, matematiku ili prirodne nauke i u stvaranje računarskog softvera, stažiranje u MDCS-u je odlično mesto za započinjanje svoje vaše.

Zapošljavamo talentovane i motivisane softverske inženjere koji su strastveni u istraživanju, potražnji novih izazova i rešavanju dubokih tehničkih problema. Imate priliku da povećate rast svoj karijere kroz rad sa najboljim inženjerima na planeti koji se nalaze u Srbiji i širom sveta. Za više informacija posetite veb stranicu Microsoft Development Centra Srbija.