Ove godine, Udruženje studenata tehnike Evrope „BEST Niš“ organizuje kulturnu razmenu između Niša i Torina, u periodu od 3. do 9. oktobra 2016. godine.

Kulturna razmena je interni događaj u BEST-u, namenjen članovima ove evropske studentske organizacije. Kulturna razmena (CE) se prevashodno organizuje u cilju upoznavanja studenata iz drugih zemalja, njihovih kultura, običaja i istorije.

Aktivnosti su sačinjene iz dva dela. Prvi deo razmene počinje 3. oktobra i traje do 9. oktobra. Tada će 15 odabranih studenata iz lokalne BEST grupe iz Torina doći u Niš i upoznati se sa našim načinom života, srpskom tradicijom, kulturom. Okusiće neke od čuvenih specijaliteta srpske kuhinje i upoznaće se sa noćnim životom u Nišu. Saznaće po čemu je naš grad poznat, upoznaće njegove gostoljubive i nasmejane stanovnike, kao i bogatu istoriju, kulturnu baštinu i istorijske spomenike i bar na kratko osetiti čari jednog od najstarijih gradova na Balkanu. Pored svega toga, moći će da prisustvuju raznim radionicama i treninzima koji će im pomoći u upoznavanju i razumevanju srpske kulture.

Kulturna razmena 2014. godine sa Italijom

Kulturna razmena 2014. godine sa Italijom

Drugi deo kulturne razmene obuhvata period od 4. do 10. decembra, kada će 15 odabranih studenata, članova lokalne BEST grupe iz Niša, otići u Torino, gde će imati prilike da se bolje upoznaju sa lepotama njihovog grada, ljudima, običajima, jezikom i istorijom.