„BEST Week“ je događaj koji za cilj ima da mladima približi određene oblasti i veštine koje im mogu značiti u daljem školovanju i neformalnom obrazovanju. Kroz niz predavanja, radionica i takmičenja, naš zadatak je da pomognemo zainteresovanima da prošire i unaprede svoja znanja, ne samo teorijski, već da to odmah primene i u praksi. Osim toga, ovaj događaj za cilj ima i podsticanje mladih na aktivizam kroz rad u omladinskim organizacijama.

Prošle godine je po drugi put organizovana nedelja treninga i radionica „BEST Week“, čiji je uspeh ostavio kao logičnu posledicu težnju da događaj postane tradicionalan u Nišu.

Događaj je trajao 5 dana i bio sproveden od 27. oktobra do 1. novembra 2014. godine, u saradnji sa Fakultetom zaštite na radu, Univerzitetom u Nišu, Kancelarijom za mlade Niš, brojnim pokroviteljima i prijateljima. 

Naš zadatak je da učesnici teorijska znanja koja steknu na radionicama primene u praksi. Njih će održati stručnjaci i licencirani predavači koji imaju dosta iskustva i koji znaju šta je aktuelno na tržištu. Krajnji cilj je da učesnici nakon treninga razviju, odnosno unapredne znanje i veštine iz određene oblasti.

Oblasti koje će „BEST Week“ obuhvatati su: informacione tehnologije, gerila i online marketing, novinarstvo i mediji, zaštita životne sredine i problemi savremene civilizacije, održivi razvoj i eko-projektovanje, muzičke radionice, interaktivno predavanje biološkog društva. Događaj je koncipiran tako da se u toku jednog dana obrađuje jedna ili više tema. Na taj način omogućićemo učesnicima da se opredele za obrađivanje raznovrsnih aktuelnih i bitnih oblasti nauke i kulture, koje su u sferi njihovih interesovanja.